Her Majesty

 

Tourneeplanning
(geen kaartverkoop):

Koperen Kees

Impresariaat Koperen Kees

Bob Wisselink

E. info@koperen-kees.com
T. 0487 507399  
M. 06 53 72 11 70

 

Geschreven pers en tv:

Karin Schenk

Karin.Schenk@liev.nl
T. 06 12 13 95 41  

 

Radio:

Gerard van der Pot

Gerard@gpmpromotion.nl

 

Festival boekingen:

Robert Koole
Goomah Music

Robert@goomahmusic.nl
M. 06 29 24 88 03

 

V.O.F. Her Majesty
Kvk-nummer: 70025398

 

Facebook

Biografie

Jelle PaulusmaJelle Paulusma (1965) 
Gitaar en zang

Jelle Paulusma is een songschrijver, zanger en multi-instrumentalist die in de jaren 90 faam verwierf met zijn band Daryll-Ann (1988-2004), waarmee hij zes studio albums opnam en (inter)nationaal tourde. Zo deelde hij het podium onder meer met de Smashing Pumpkins, The Verve, Pavement, Counting Crows en Van Morrison. Na het uiteenvallen van Daryll-Ann ging Paulusma zijn eigen weg en kwam hij met een experimentele, donkere solo-plaat, getiteld Here We Are (2006). Zijn tweede studio-album iRECORD (2008), een album met een uitgesproken sixties/westcoast-pop feel, werd lovend ontvangen. In februari 2011 zag zijn derde solo-album Up On The Roof het licht, volgens critici zijn beste plaat tot dan toe. Het daaropvolgende album Pulling Weeds (2014), een plaat die wat ruiger is dan we van de man gewend waren, werd wederom bejubeld en door dagblad Het Parool uitgeroepen tot Nederlandse rockplaat van het jaar. Op dit moment is Paulusma bezig met zijn vijfde solo-album en naast zijn eigen werk, schrijft hij ook muziek voor reclames en documentaires. Dat Paulusma sinds vorig jaar is toegevoegd aan de bezetting van Her Majesty is overigens niet heel verwonderlijk: Paulusma ziet Neil Young als zijn grote leermeester en is meermaals geroemd om het feit dat zijn stem kan klinken als die van Young.

 

Bertolf LentinkBertolf Lentink (1980)
Zang, gitaar, pedal steel

Bertolf Lentink is een singer, songwriter en multi-instrumentalist uit Zwolle. Hij kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek; zijn vader was naast CSNY-fan een groot Bluegrass-liefhebber en Bertolf nam al in zijn zesde levensjaar de gitaar ter hand. Daarna volgden instrumenten als banjo, mandoline en dobro. In 2005 studeerde Bertolf af aan het conservatorium en van 2007 tot 2008 maakte hij als gitarist en backing vocalist deel uit van de band van Ilse DeLange, om daar in 2011 nog eenmaal terug te keren voor een concert in het Gelredome. In 2008 begon hij zijn solo-carriere met de single 'Another Day', die het tot de bovenste regionen van de hitlijsten schopte. In 2009 verscheen zijn debuutalbum 'For Life' en speelde hij op grote festivals als Lowlands en Concert at Sea. In 2010 verscheen zijn tweede album "Snakes & Ladders" waarvoor hij een Zilveren Harp ontving en werd genomineerd voor een Edison-award. Het album "Bertolf" verscheen in 2012 en bevatte onder andere de song "Mary" die hem airplay opleverde op zowel Radio 2 als 3FM. Ook voor dit album viel hem een Edison-nominatie ten deel. Samen met Kasper van Kooten tourde Bertolf in 2013 langs de theaters met het programma "Harde Noten", gevolgd door een uitgebreide theatertournee over The Beatles met tributeband "Her Majesty". In 2014 verscheen het bandalbum "Color Reporters", een samenwerking tussen Bertolf en Bas Wilberink. In September 2015 kwam zijn vierde solo-album "First & Then" uit, dat lovende recensies ontving en waarvan de single "Jericho" afkomstig is.

 

Diederik NomdenDiederik Nomden (1975)
Gitaar, toetsen, zang

Diederik Nomden is sinds 1996 actief als muzikant. Via zijn eerste band Redivider kwam hij terecht bij bands als Johan en Daryll-Ann. Met deze bands speelde hij o.a. op Pinkpop en Lowlands en hij tourde met hen door Nederland, Duitsland en de VS. Daarna was Diederik jarenlang de vaste toetsenist in de band van Ellen ten Damme, met wie hij meerdere malen op de Parade stond. Ook was Nomden als gitarist actief bij o.a. Bertolf en awkward i. In 2012 maakte hij een uitstekend ontvangen soloplaat onder de naam Royal Parks. De single 'She' werd met grote regelmaat gedraaid op radio 1 en 2. Hij speelt momenteel in de liveband van Jelka van Houten, en is toetsenist/gitarist/zanger bij The Analogues. Daarnaast is Diederik als songschrijver en sessiemuzikant actief. Op de recente albums van Douwe Bob, Lucas Hamming en Jelka van Houten staan co-writes van hem, terwijl hij op de laatste platen van Ellen ten Damme en Yorick van Norden toetsenpartijen verzorgt. Ook zingt hij backing vocals op het album 'First and then' van Bertolf.

 

Bauke BakkerBauke Bakker (1979)
Drums, zang

Bauke Bakker staat bekend als beste “zingende drummer” van Nederland. Bauke combineert drummen en zingen op onnavolgbare wijze. Kenmerkend daarbij zijn zijn virtuositeit, overgave, veelzijdigheid en zichtbare passie. Hij is een veelgevraagd musicus. Op jonge leeftijd bleek al dat Bauke zowel ritmisch als melodisch veel talent had, en de stap naar professioneel muzikantschap lag voor de hand. In 2004 studeerde hij op drums af aan het conservatorium. Sindsdien boekt hij in binnen en buitenland grote successen en is hij zeer druk bezet. Bauke nam platen op met o.a. Soundsurfer, 16Down, Cool Genius, Bertolf, en speelde in de begeleidingsbands van vele artiesten, waaronder Krystl, Loïs Lane en Jeroen van der Boom. Hij is sinds jaren vaste begeleider bij oud studiegenoot Bertolf, en wordt daarnaast vaak ingehuurd als muzikaal leider in allerlei projecten. In 2011 werd Bauke in de Slagwerkkrant vermeld als één van de nieuwe lichting Nederlandse topdrummers. Naast zijn werk als uitvoerend musicus geeft Bauke vakles drums en bandcoaching op ArtEZ Conservatorium Zwolle.

 

Dirk SchreudersDirk Schreuders (1977)
Bas, zang

Dirk is al jaren actief binnen de muziekwereld. Al vanaf jeugdige leeftijd speelt hij in veel verschillende bandjes. Tegenwoordig is hij actief als bassist/contrabassist/ banjoïst/zanger in o.a.: Bertolf, Esther Groenenberg, Doe Maar Na, Her Majesty en Erwin Nyhoff. Dirk is als docent verbonden aan de popschool Harderwijk en heeft een lespraktijk aan huis in Zwolle.